Information om föreningen
På hemsidan finner ni bland annat föreningens stadgar, trivselregler och senaste årsredovisningar samt sammanställd information för mäklare.
Kommunikation vid lägenhetsförsäljning
All kommunikation i samband med en lägenhetsförsäljning i Brf Gustav ska gå mellan säljaren och mäklaren respektive säljaren och styrelsen. Med hänsyn till styrelseledamöternas arbetsbelastning vill vi undvika direktkontakt mellan mäklare och styrelseledamöter.
Lägenheternas storlek
Den som vill kontrollera uppgifter om en lägenhets storlek får själv genomföra en uppmätning. Styrelsen uttalar sig inte om lägenheternas storlek.
Föreningsstämma
Kallelse till föreningsstämma delas ut till medlemmarna i enlighet med bestämmelserna i föreningens stadgar och bostadsrättslagen. Årsstämman hålls normalt under perioden maj-juni varje år. Motioner till stämman lämnas in senast den 31 januari eller vid den senare tidpunkt som styrelsen beslutar. Om en medlem inte kan närvara på stämman finns möjligheten att lämna en fullmakt till en annan medlem.
Avgifter
Se information i den senaste årsredovisningen.
Bredband
Bredband levereras av Ownit. Upp till 1000 Mbit/s dubbelriktad anslutning med en fast IP-adress tillhandahålls genom ett kollektivt avtal. Avgiften för bredbandet läggs separat på månadsavgiften.
Renoveringar och underhåll av huset
Se information i den senaste årsredovisningen.
Renoveringar inne i lägenheterna
Se föreningens trivselregler under rubrikerna ”Lägenhetsunderhåll” och ”Förändringar i lägenheten”.
Vatten
Vattnet stängs av via huvudkran. Ta alltid kontakt med styrelsen om du behöver stänga vattnet. Det är inte tillåtet att själv stänga av huvudkranen. Tänk även på att informera berörda boende i huset i god tid innan vattnet stängs av.
Elmätarna
Elmätare sitter i speciella skåp i källaren. Om du behöver komma åt mätaren eller stänga av elförsörjningen till din lägenhet vid elarbete, kontakta styrelsen i god tid.
Spisar
Huset är anslutet till gasnätet och de flesta lägenheter är utrustade med gasspis. Det kan vara möjligt att installera elspis. Konsultera elektriker och styrelsen om frågan blir aktuell.
Tvättmaskin
Tvättmaskiner som installeras i lägenheter måste av försäkringsmässiga skäl finnas i en miljö som är våtrumsanpassad. Observera att kök vanligtvis inte är våtrumsanpassade.
Ytterdörrarna
Ytterdörrarna i lägenheterna är inte så kallade säkerhetsdörrar. Det är inte tillåtet att byta ut eller modifiera dörren till din lägenhet. Vill du öka inbrottsskyddet, rekommenderar styrelsen att du installerar en gallergrind innanför ytterdörren.
Nycklar
Behöver du en ny lägenhetsnyckel ska du kontakta styrelsen som beställer den hos en låsfirma. Du ska själv hämta upp nyckeln hos låsfirman. Du betalar själv på plats – glöm inte legitimation!
Låskolv
Behöver du byta ut låskolven till din ytterdörr kan detta göras via styrelsen. Då beställs en kolv som passar till din befintliga nyckel, som också passar i de allmänna utrymmena, från samma firma som administrerar våra nycklar.
Det går också bra att själv installera en kolv från en annan leverantör, detta är ett billigare alternativ. Om du väljer att göra detta behöver den befintliga kolven sparas till framtida ägare.
Kostnaden för kolven och arbetet med att byta låskolv svarar medlemmen själv för.
Det är inte tillåtet att installera lås eller handtag som förändrar dörrens utseende, till exempel elektroniska kodlås. Kontakta styrelsen för mer information.
Namnskylt och namntavla
För att beställa namnskylt till ytterdörren kontaktar du styrelsen på styrelse@brfgustav.se. Skriv ”Namnskylt” i ämnesraden och önskat namn i e-postmeddelandet. Normalt är det bara efternamn(en) som skrivs på skylten. Om det av någon anledning känns befogat kan första bokstaven i förnamnet finnas med före efternamnet.
Namnet på tavlan i trappen ändras i samband med att namnskylten levereras.
Vind och källare
Till varje lägenhet hör ett källarförråd och ett vindsförråd. Styrelsen rekommenderar att du inte förvarar värdefulla föremål i förråden, i synnerhet inte i källarförråden. Inbrott har förekommit.
Gemensamma gårdsdagar och container för blandat avfall
Två gånger om året anordnar föreningen en “gårdsdag”. Alla som vill hjälper då till med enklare renoveringsarbete, trädgårdsarbete och städning av gemensamma utrymmen. Gemensam fika eller mat gör dessa dagar ännu trevligare. I samband med gårdsdagarna brukar föreningen beställa en container för blandat avfall. Information om vad du får och inte får slänga i containern meddelas i samband med detta.
Gemensam lokal
I huset finns den så kallade puben – en källarlokal som kan hyras för en billig peng för fest, barnkalas och dylikt. Du ansvarar för att grannar inte störs och att lokalen städas efteråt.
Portkoder
Portkoderna byts emellanåt och är aktiva dygnet runt.
Hiss
Det finns inte hissar i huset och inte heller några planer på att installera sådana.
Barnvänliga Brf Gustav
Tack vare vår fina gård med staket och grindar är boendet i Brf Gustav väldigt barnvänligt. På gården finns en lekplats med bland annat sandlåda och gungor.
Gården
Vår gård med trädgård används flitigt. Här kan du sola, grilla, fika med mera. Möjlighet till odling i odlingslådor finns för den intresserade, periodvis uppstår ”odlingsgrupper” för att organisera detta. I övrigt sköts gården och huset av trädgårdsmästare och fastighetsskötare.
Grillning
Du får gärna grilla på gården. Använd dig av de murgrillar som finns till medlemmarnas förfogande. Glöm inte att städa efter dig med hjälp av bland annat de tillbehör som finns intill varje murgrill samt ta undan grilltillbehör såsom exempelvis flaska med tändvätska. Aska läggs i för ändamålet avsett kärl.
Rökning
Om du själv eller dina besökande gäster röker ska detta göras till vänster om sophuset så att rök inte tränger in i någon lägenhet. Se till att ni inte lämnar fimpar efter er på marken.